Румъния е голяма страна, в която ще откриете разнообразие и прекрасни места. Комбинацията от природни забележителности, културно наследство, история и т.н. ще ви порази. Предлагаме ви 7 причини, поради които да тръгнете за Румъния още сега.1. Заради Букурещ. Разбира се, че румънската столица е сред главните дестинации, които си струва да посетите. Там ще откриете онази характерна за социализма чудовищна архитектура. В същото време градът е шумен, хаотичен и натоварен. Затова ако търсите спокойствие и искате да се потопите в забележителностите, трябва да отправите поглед към музеите, манастирите, църквите, парковете и т.н. Столицата е идеално място да опитате от местната кулинарна традиция.

2. Заради дивата природа. От птици до мечки, Румъния е сред съвременните дестинации, които са богати на разнообразие от диви животни. Хиляди кафяви мечки обитават Карпатите. Тук ще видите още вълци, рисове и изобилие от видове птици. Удивителен е белият пеликан.

3. Заради прекрасната музика. Циганката музика е една от най-горещите в цял свят. Насладете се на местната култура и й позволете да ви докосне. Отидете на концерт или пък посетете музикално градче, каквото е Кледжани.

4. За да търсите еклектични съкровища. Сред първите места, които туристите искат да посетят, са манастирите. Те са много и можете да избирате в зависимост от предпочитанията си.

5. Заради планинските приключения. Ако обичате предизвикателството на планината, отправете се без капка колебание към румънските планини.

6. Заради интересната архитектура. Макар в градовете да преобладава монохромният бетон, струва си да забележите, че има много сгради с впечатляваща архитектура.

7. Заради граф Дракула. Всички сме чували за садистичния владетел, но колко от нас са се осмелявали да посетят замъка му? Спрете да се колебаете и се отправете още сега към Румъния. Там ви очакват много приключения.