Христо Живков е успял да се намърда в леглото на една от най-желаните жени на планетата - Моника Белучи. Нашенецът е изкарал кратка, но страстна афера с красавицата, а заварката станала по време на снимките на "Страстите Христови". Където той влиза в ролята на Йоан Богослов, а тя – на Мария Магдалена. Малко след премиерата на лентата, италианските медии гръмнаха със заглавия, че нашенецът и Белучи имат страстна любовна афера, пише hotarena.net„Христо се задържа дълго в Италия. Уж по работа, но с Моника непрекъснато бяха заедно, ходиха по премиерите на продукцията, гледаха се с желание. Всички забелязахме, че между тях прехвърчат искри”, разказва приятел на Живков.

По това време той вече бил обвързан с настоящата си приятелка Виргиния, но това не му попречило да спи с Белучи. Слуховете гласят, че италианската актриса непрекъснато хвалела играта на колегата си, а на официалните вечери и партита сядали един до друг и се наслаждавали на близостта си.

Любовните им трепети били прекъснати от властната половинка на Христо - писателката Виргиния Захариева, която хванала първия самолет за Италия, когато подочула какви ги върши мъжът й. Христо пък осъзнавал, че няма никакви шансове за сериозни отношения с Моника, която възприемала връзката им по-скоро като забавление и не отдавала кой знае какво значение на интимната им авантюра. Така искрите между тях угаснали също толкова бързо, колкото се и разпалили, но според запознати  Живков често си спомнял с носталгия времето, когато мачкал чаршафите с шармантната Белучи.

Актьорът твърди, че не обича да говори за личния си живот и отказва всякакви коментари по темата, но пред най-близките си доверил, че досега не е имал толкова вълнуващо преживяване с друга жена. Самата Моника обаче го предупредила да не коментира пред медиите връзката им, за да не си навлича проблеми.