Когато Кристофър Демпси е предложил да дари половината си черен дроб на абсолютно непозната жена е знаел, че преживяването ще промени живота му.

Бившият морски пехотинец обаче едва ли е предполагал, че спасява живота на жената, която ще стане негова съпруга.

Но две години след като Кристофър се обажда на Хедър Крюгер, за да й съобщи, че той е съвместим донор, те вече са женени, разказва BBC.

Любовната история започва с един разговор, който Кристофър дочува на работното си място във Франкфорт, град северно от Чикаго, Илинойс,

Хедър Крюгер е била диагностицирана с чернодробна недостатъчност четвърта степен и вече две години се е борила с болестта, когато докторите й казват, че има около 50% вероятност да оживее следващите два месеца без трансплантация.

Семейството й тогава се надпреварва с времето в търсене на донор - трудна задача в САЩ, където над 119 000 души чакат в листата за донор.

И тук се появява бившият морски пехотинец и текущ строителен инспектор - Кристофър Демпси.

"Дочух колега да говори за негова братовчедка, която имала нужда от трансплантация на черен дроб", разказва младоженецът.

"И си помислих - бих искал някой да помогне на мен или семейството ми в подобна ситуация", допълва Кристофър.

38-годишният мъж се тествал и установил, че е съвместим с Хедър.

За първи път двамата се чули по телефона през февруари 2015 г., когато Кристофър се обадил на Хедър, за да й съобщи, че ще стане нейн донор.

По-късно Хедър му разказала, че тя и майка й плакали от щастие след обаждането.

След като се чули Кристофър извел Хедър на обяд - и като истински джентълмен платил сметката.

В седмиците преди операцията двамата прекарвали много врееме заедно, докато мотоклуба, в който Кристофър участвал, събирал пари за операцията.

"Търсехме дарения, а аз си мислех - тя е наистина мило момиче, бих искал да я опозная", спомня си пехотинецът.

И така докато чакат 16 март - датата на операцията, двамата вече били излезли на няколко срещи. Всичко обаче разкрили по-късно.

"Бях сигурен, че всичко ще е наред", обяснява Кристофър. "Но все пак бях нервен - винаги има шанс нещо да се обърка, но нито веднъж не размислих".

Осем месеца по-късно той й предложил. А близо година и половина след операцията вече здравата госпожица Хедър Крюгер станала госпожа Демпси.