През деня ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Облачността над страната ще е променлива, без съществени валежи. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, а максималните – между 9° и 14°, в крайните югозападни райони, където ще има повече слънчеви часове и температури до 16°.

По Черноморието ще е ветровито, с умерен и временно силен северозападен вятър. Ще има променлива облачност, без съществени валежи. Максимални температури на въздуха: 12°-14°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има променлива облачност, без съществени валежи. Ще е ветровито със силен, а по билата и бурен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 7°, на 2000 метра – около 1°.

В понеделник вятърът от северозапад ще продължи да духа, но постепенно ще отслабне и ще бъде до умерен. Облачността ще е променлива, възможни са изолирани съвсем слаби и краткотрайни превалявания. Температурите отново ще започнат да се понижават.

Във вторник вятърът ще отслабне още, ще има и повече слънчеви часове. Сутринта ще е студено, с минимални температури в по-голямата част от страната около и под 0°.

В сряда вятърът ще смени посоката си и ще се ориентира от югозапад и, след студеното утро, през деня ще се затопля. Облачността ще е разкъсана, над много райони до предимно слънчево.