Депутатите запретват ръкави за проучването на още един казус - този с картела на горива между големите вериги у нас. Днес на първо заседание ще се събере.

Временна анкетна комисия за проверка на всичките данни, факти и обстоятелства, водещи до съмнения за изкривяване на конкуренцията на пазара на горива и до съмнения за злоупотреба с господстващо положение. Заседанието е от 14.30 ч. Депутатите ще проучат цялата информация за периода от 2008 г. до юли 2016 г. Като началото ще бъдат приети Вътрешни правила за работата и дейността на комисията.

В началото на месеца Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разкри публично, че шест вериги са се се споразумели за цените на горивата. По-късно от компаниите отрекоха.

Анкетната комисия за разследване на картела е една от трите, които парламентът създаде само в рамките на месец. По горещата и винаги актуална тема - АЕЦ "Белене", също беше създадена комисия. Такава ще има и за ситуацията в Мини-Бобов дол, която ще провери процедурата по отдаване на концесия на мините.