Броят на загиналите при сблъсъците в Киев достигна 5 души. „Имаме информация за трима загинали, чиито тела се намират в Офицерския дом. Един човек е загинал на улица „Институтская”, още един е загинал в специализиран автомобил на службата за спешна медицинска помощ”, заяви говорителят на киевската милиция Олга Билик. В момента на място работят следствено-оперативни групи, самоличността на загиналите се установява.
По данни на Билик петима полицаи са получили огнестрелни рани по време на сблъсъците, общият брой на ранените правоохранители е около 40 души.

В Киев, на кръстовището на улиците „Шелковичная” и „Институская”, е използвано огнестрелно оръжие срещу полицията, съобщават местните медии. При прякото предаване на събитията в центъра на града, на един от местните телевизионни канали, са се появили кадри, на които се забелязва как един от демонстрантите използва срещу силите на реда пистолет.

На булевард „Арсеналний” специалните части „Беркут” са преминали в настъпление. Демонстрантите са се разбягали в посока на парка „Слава” , по улица „Иван Мазепи” или към метростанция „Печерская”.

В киевската полиция е постъпил сигнал от екип на медицинската спешна помощ, че в близост до правителствения квартал, техния автомобил е атакуван от демонстранти. Протестиращите са счупили прозорец на специализирания автомобил, в който медиците са транспортирали двама ранени, след което спукали гумите на превозното средство и го извадили от строя.

Силите на реда в Украйна дадоха два часа на опозицията да прекрати безредиците. „Екстремистите на опозицията преминаха границата – те убиват на улицата абсолютно невинни хора, издевателстват над жени, палят автомобили. В центъра на Киев е хаос. Не можем да допуснем продължаваща ескалация на конфликта. Обикновените граждани се обръщат към властите с призиви да наложат ред, да върнат стабилността и мира в Украйна”, се посочва в общо изявление на министерството на вътрешните работи и Службата за сигурност на Украйна.

Украинската партия „Удар” призова международните организации да отидат в киевския Офицерски дом и да се убедят на място в това, което се случва. „Сега в Офицерския дом се намират телата на трима протестиращи, загинали в резултат на сблъсъците, както и много ранени, нуждаещи се от спешна помощ. Силите на реда не пускат автомобилите на „Бърза помощ”. Властите на практика оставят на смъртта тежко ранените. „Удар” призовава на помощ Червения кръст, ОССЕ и други международни организации и ги моли да дойдат в Офицерския дом”, се посочва в изявление на партията

„Силно призовавам двете страни в украинския конфликт да потърсят политическо решение на кризата, чрез разговори. Връщането на насилието в Украйна определено не е начинът за постигане на стабилност и добро бъдеще на страната”, заяви германският министър на външните работи, Франк-Валтер Щанмайер в разговор по телефона с украинския си колега Леонид Кожара

Отговорността за изострянето на ситуацията в Украйна пада както върху властите, така и върху опозицията, заяви премиерът на Полша Доналд Туск. "Всичко сочи, че отговорност носят и двете страни. Позицията на Полша е еднозначна: да се работи за създаването на елементарно разбирателство в Украйна, понеже гражданска война там би се отразила негативно на целия регион”, заяви Туск.