Още проучванията на Зигмунд Фройд успяват да докажат, че сънищата са нашите страхове. Известният канадски автор и лектор Джон Кехоу в книгата си "Подсъзнанието може всичко" пише, че сънищата отразят подсъзнателните ни мисли и всъщност самите ние сме участниците в тях.

Много често свързваме това, което сънуваме с различни тълкувания. Например вярваме, че ако сънуваме как убиваме смок, това значи, че ще се освободим от таен неприятел или натрапник.

Освен тълкуванията с помощта на всякакви съновници, сънищата, сред които и кошмарите, които често сънуваме имат обяснения. Вижте какво означава, когато сънувате, че:

Летите
Контролът върху полета е показателно за свобода и освобождаване. В противен случай вероятно е свързано с ваш страх, който може да бъде породен от невъзможността да контролирате собствената си съдба.

Умирате
Според някои анализатори смъртта в сънищата е индикатор за желание от ваша страна, да направите позитивни промени в живота си.
Да сте на ръба на смъртта може да е сигнал за страха ви от провал.

Някой ви преследва
Това е знак, че отбягвате нещо в реалния си живот и отказвате да се справите с проблемите си. Решението е да се изправите срещу тях и просто да ги разрешите.

Изгубени сте
Това означава, че може да сте изгубили или да сте на прага да изгубите посоката в живота си. Освен това се свързва със страхове, че не може да се приспособите към конкретна ситуация от вашия живот.

Падате
Ако сънувате, че падате, това може да бъде подсъзнателно предупреждение, че нещо в живота ви е извън контрол. Може да се свърже и с разочарование от близък приятел.