Щастието сполетява хората на 53-годишна възраст, пише вестник "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания. На тази възраст хората вече са в състояние да приемат несъвършенствата си, радват се на по-голяма увереност, не се тревожат за дреболии, не ги съпътстват обичайните за младостта финансови тревоги, по-слабо се вълнуват от мнението на околните. Това са само част от позитивите на по-зрелите години.

Допитването, обхванало хора на възраст между 50 и 70 години показва, че повечето от тях сега се чувстват по-щастливи, отколкото на младини. Средната възраст, на която се постига истинско задоволство от живота, е 53 години.

Сред предимствата на по-късната възраст, изтъкнати от участниците в анкетата, са че могат да бъдат спонтанни, прями и да се надсмиват над околните, не им се налага да участват в маратони, могат да живеят без секс, но не и без очила.

Освен това могат да носят удобни дрехи и обувки, без да ги е грижа за това как изглеждат, имат повече време за развлечения и т.н..