Русе, Пловдив и Бургас ще се състезават със своите зали за домакинството на Световното първенство по волейбол през 2018 година, като решението трябва да бъде взето до края на годината, призна в дунавския град легендата Владимир Николов. Бургас ще трябва да представи гаранции, че тамошното съоръжение ще бъде довършено в необхходимия срок. „Не е решено още, дали ще се играе в три, или четири зали, организацията трябва да е перфектна, за да се представим на ниво.

„Булстрад Арена” в Русе е една прекрасна зала, но така или иначе, решението ще бъде взето от Българската федерация по волейбол. Аз лично съм оптимист, че тук ще с играят мачове от Световното първенство. Очаквам решението да бъде взето до края на годината”, обясни Николов.

„Екипът на „Булстрад Арена” ще бъде поставен на тест, който съм уверен, че ще издържи. Затова смятам, че в Русе ще има мачове от Световното първенство през 2018”, каза бившия капитан на националите. „Поставил съм си срок до края на 2016, за да имаме време да започнем подготовка по организация на събитието, намиране на спонсори и т.н.”, обясни Владимир Николов. Той гостува в Русе по повод предстоящия мач на волейболния тим на „Левски” в зала „Булстрад Арена” на 13 ноември срещу „Черно море”.

„Засега предвиждаме само една среща тук, като ако сме доволни от начина, по който протече той, може да има и още”, каза Николов. Това ще бъде и първият волейболен мач в новата зала на Русе „Булстрад Арена. Тя вече разполага с нужното оборудване за класен волейбол, както и със серттификат за големи състезания в този спорт.