Асен Блатечки бе звездният гост на Ирина Белчева в предаването „Днес в събота“ по Bulgaria ON AIR. Разговорът с водещата премина като хронология на живота на Блатечки - той се върна назад в годините, когато е играел на улицата пред „Патриарха“ и родителите му са били много толератни с него, защото не са му забранявали нищо друго, освен да не лъже и да не краде.

Когато е решил да става актьор, хората, които го познават, остават изненадани. В тинейджърските му години, повечето му приятели избират да станат част от модерните „мутренски банди“. Но Блатечки поема по пътя на актьорството.

„Когато реших да се занимавам с това, в продължение на 6-7 години, всяка вечер ходех на театър. Дори гледах премиери в провинцията. Когато се захвана с нещо, го преследвам докрай. Ненаситен съм на работа“, сподела Блатечки.

На въпроса какво мисли за любовта и семейството той категорично заяви, че не вярва в брака.

„Вярвам, че семейството се сформира, когато двама души искат да се съберат и да имат деца. Не смятам, че има единствена и вечна любов, защото в живота си човек има различни етапи“, каза актьорът.