Десетокласници спасиха живота на свой съученик в час по физическо. Инцидентът е станал на двора на професионална гимназия "Златю Бояджиев" в Брезово, съобщи bTV.Десетокласникът получил гърч и паднал на земята, докато класът играел баскетбол. Всички деца се уплашили от случилото се, но Аврам и Асен се хвърлили към него. Оказало се, че те знаят как се дава първа помощ, защото миналата година техен учител им обяснил как се реагира в подобни ситуации.

Според медиците от бърза помощ, дошли след инцидента, навременната реакция на двете момчета, които се справили с даването на първа помощ прекрасно, е спасила живота на техния връстник.

Двамата се превърнаха в гордостта на своето училище и ще бъдат наградени с грамоти пред целия му състав, защото го заслужават, каза директорът на гимназията Даниела Вартоломоева.

„Уплашихме се, но се престрашихме и реагирахме бързо”, разказа пред камерата ни Аврам.
„Знаехме какво да правим. В един момент той (съученикът им – б.ред.) целият посиня и му отворихме челюстта, за да му извадим езика”, каза Асен.

Двете момчета учат за монтьори. Споделят, че мечтите са им свързани с това да имат собствени автосервизи, където да  работят.