Милен Манев триумфира с титлата на завършилия в Румъния Европейски шампионат по спидуей. Нашият пилот стана победител, а успехът дойде след драма на мото-стадиона в Браила.

Битката за първото място беше решена в допълнителна серия поради равния брой точки с Димитро Мостовик от Украйна. Българинът спечели редовните 5 серии и записа 15 точки, като се изравни с украинеца и двамата имаха по 22 пункта.

За да се определи шампионът за 2016 година трябваше да се проведе още една серия , която беше спечелена от Манев и той стъпи на първото място на подиума, както в състезанието, така и за годината. В надпреварата, която официално се води шампионат на Централна Европа взеха участие пилоти от Германия, Украйна, Полша, Чехия, Словакия, Румъния, Унгария и България.

Състезанието мина отлично за мен. Много трудно, но пък с щастлив край. Шампионската титла все ми се изплъзваше накрая, но сега в Румъния я спечелих. Имаше доста публика по трибуните, а също така и много българи. Благодаря им от сърце за подкрепата”, сподели след края на състезанието Милен Манев.

Освен него в шампионата участва и младата ни надежда Христо Христов, който в Румъния се класира пети, а в генералното класиране за сезона е на четвърто място.