Няма да има точно определен срок, в който шофьорите да са длъжни да сложат зимни гуми на автомобилите,заяви Иван Вълков, заместник -председател на парламентарната транспортната комисия, цитиран от БНР.

Той уточни, че водачите трябва да се съобразяват с метеорологичните условия. Въвежда се и глоба от 50 лева за шофьор, който при сняг или лед не е сложил подходящите гуми на колата си:

Не се прие точно в определен период от време, тъй като всички сме свидетели на изменение на климатичните условия, затова се възприе да имаме един период от време, в който в зависимост от зимните условия да се извършва тази смяна на гумите. И сега в по голямата част от пътищата има обозначени знаци, където движението на автомобили при зимни условия, особено товарни автомобили най вече, са длъжни да бъдат с вериги. Освен това тези автомобили, които не се движат с такива гуми, има конкретна глоба, която вече влиза в глобата за скъсани гуми или гуми, които не отговарят на техническото състояние на МПС, тоест, 50 лева е глобата.