Полицаи и специализирани полицейски части нахлуха във фабрика за бутилиране на минерална вода в Хисаря. Освен служители на местното полицейско управление има и подкрепление от жандармеристи в пълно бойно снаряжение.

Причината е, че собственикът Димитър Консулов не допуска работници, които трябва да работят по проект на общината за подмяна на стар водопровод и канализация.

"Не искам да възпрепятствам работата по проекта, но настоявам преди да допусна машините да работят в двора на фабриката, наред с всички необходими документи, да бъде представен и съгласуван план за безопасна работа от Инспекцията по труда, коментира пред Дарик Консулов, който в момента е извън страната.

От своя страна кметът на града Пенка Ганева обясни, че изтича срокът за изпълнение на проекта за подмяна на водопроводната и канализационна мрежа на три квартала в Хисаря. Ако не приключим с ремонта до 30 март, трябва да платим неустойки в размер на 25% от стойността на проекта, който е 33 млн. лв. Парите са спечелени по ОП "Околна среда" и ако се наложи да плащаме неустойки, те ще са в размер на 7 млн. лв., точно толкова, колкото е бюджетът на Община Хисаря за цяла година, уточни още инж. Ганева. Тя в момента е на място, заедно с началника на РУП Иван Иванов.

Пред Дарик комисар Иванов бе лаконичен: "Не се притеснявайте! Всичко е наред! Не мога да коментирам повече!"