Записвайте номерата на шумните мотори и автомобили и подавайте сигнали. За това апелираха от "Пътна полиция".

В последните 6 месеца глобените за нарушаване на нощното спокойствие водачи са над 200, съобщиха за "Стандарт" от КАТ. За сравнение миналата година броят им в цялата страна е бил 137.

От началото на годината пътните полицаи в страната са участвали в над 20 операции за среднощен шум от автомобили и мотори.

Заловените водачи на мотори и автомобили, издаващи силен шум, са 23. На 17 от тях са съставени актове, а на останалите - фишове.

В началото на септември министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова заяви по време на парламентарния контрол, че МВР няма технически средства и не може да осъществява ефективен контрол на нивото на шума на място.

По тази причина единствената възможност пред полицията била водачите да се придружават до пункта за регистрация на отдел "Пътна полиция" в СДВР, където било необходимото техническо оборудване. Там се осъществявало замерване и в случай на установено нарушение на индивидуалните звукови устройства се налагала санкция на водача, а превозното средство се спирало от движение поради техническа неизправност.