Поредната извънредна ситуация във VIP Brother 2016 е факт. Един Съквартирант, за който всички бяха сигурни, че ще стане финалист, внезапно реши да напусне Къщата, а в стремежа си да „надиграе играта”, той обяви война на самия Big Brother.

Явор Бахаров прекрачи прага на най-известната Къща със заявката, че ще стигне до финал и дори ще стане победител в юбилейния сезон на шоуто. Актьорът многократно споделяше пред своите Съквартиранти, че ще намери начин да „превърти играта” и всяка вечер сънува как става победител. Той умишлено стоеше встрани от скандалите и интригите и използваше по-голямата част от времето си за сън и тренировки във фитнеса. Тази вечер, от 20.00 часа по NOVA, зрителите ще видят внезапното решение на Явор да напусне, а в стремежа си да излезе сух от водата, актьорът ще се опита да изнуди Big Brother и дори ще си позволи да му отправи заплахи. Как ще завърши войната, която Бахаров обяви на Големия брат, предстои да разберем съвсем скоро.

Освен своеволията на Явор, тази вечер ще видим и Емануела, която попадна в полезрението на Всевиждащото Око с нова порция скандали, но и любовни размисли. Певицата ще поведе битка за правата на пушачите в Къщата, но ще срещне съпротивата на не кой да е, а на доскорошната ѝ най-близка приятелка Жана. Двете дами ще си разменят остри реплики, а Емануела ще заключи, че си е извадила необходимите изводи за певицата. По-късно скандалите ще отстъпят място на любовта и Еми ще признае пред Ирина, че изпитва силни симпатии към Борислав. Коя е причината красавицата да поставя спирачка в чувствата си към Боби и какво ще я посъветва „майката на Къщата”, ще разберем в живото предаване на VIP Brother, тази вечер от 20.00 часа по NOVA.