Да бъдеш родител никак не е лесна работа, особено когато я упражняваш за първи път. Разбира се, по всяко време можете да прочетете в дебелите книги умни съвети за това как да постъпите в определена ситуация. Много по-полезни обаче са насоките, които дават вече преминали през трудностите родители.Сайтът Bored Panda събира 10 от най-забавните съвети, които препатили майки и татковци публикуват в социалните мрежи в помощ на все още начинаещите.

Ето и списъка:

1. Ако не знаете в коя стая се намира детето в момента и то не отговаря, когато го викате – просто изключете интернета за минута. Ще видите как незабавно ще ви потърси, за да попита какво точно се случва.

2. Ако децата ви внезапно започнат да се държат мило едно с друго, без видима причина, бъдете много, много подозрителни.

3. Ако детето ви настоява да вземе нещо тежко, дайте му го. Но след това го накарайте да пренесе предмета до другата стая/колата и бъдете сигурни, че никога повече няма да изяви подобно желание.  

4. Когато детето ви сподели, че е сънувало кошмар, репликата: „Спокойно, реалността е много по-страшна” няма да го успокои. Имайте това предвид.

5. Ако кажете на 3-годишната си дъщеря, че изсъхналите й маркери са „световен проблем номер 1” и всички ще се занимават с разрешаването му, това няма да я накара да спре да плаче.

6. Дайте на детето си маааалко вино!

7. Ако детето ви щуреее и ви подлудява, направете му самолет от хартия и го хвърлете към близкия работещ вентилатор. Това ще си осигури около 8 минути спокойствие.

8. Когато детето ви каже: „Вдигнах играчката си от пода и я върнах обратно”, „обратно” може да означава обширно пространство, където играчката вече е скрита.

9. Скрийте клечките от цяла кибритена кутия в дузина чорапи и накарайте детето ви ги извади. След това се насладете на цяла чаша горещо кафе.

10. Ако детето ви извика: „Повръща ми се”, не му казвайте, че блъфира…