Втората проба на световния шампион по бокс в свръхтежка категория Тайсън Фюри също е положителна за наличие на бензоилекгонин - основна съставна част на кокаина, съобщава ESPN.

Очаква се състезателните права на боксьора да бъдат спрени за неопределено време от антидопинговата агенция на Великобритания, а титлите му като шампион в тежка категория на три федерации WBA, WBO и IBO да бъдат отнети.

Той даде положителна проба на 22 септември, а на следващия ден отложи за втори път реванша срещу Владимир Кличко за поясите на Световната боксова асоциация и Световната боксова организация. Първоначалната дата беше 9 юли, а втората - 29 октомври.

В интервю за американско издание 28-годишният британец заяви, че непрекъснато употребява алкохол и кокаин, за да се бори с депресията, която го е обзела. Фюри, известен с прозвището Джипси кинг, обаче отрече да взима каквито и да е забранени вещества с цел да подобри формата си.

През изминалата седмица боксьорът обяви, че слага край кариерата си, но часове по-късно се отметна от казаното с нова публикация в социалните мрежи, в която твърди, че се е пошегувал.