14 000 лева даде възрастна двойка от Разград на измамници, заложили двоен капан, комбинирайки схемите за пострадал близък в катастрофа и намесата на прокурор, който разкрива телефонни мошеници.

73-годишната Д.Г. и мъжът й били стреснати от телефонния звън към 10,30 часа в сряда. Обадил им се мъж, който се представил за прокурор. Той ги предупредил да не се побъркват от новината, че имат пострадал близък при пътен инцидент, за чието спасяване са нужни много пари. Продължил, че ще ги потърсят измамници, които ще опитат да им вземат средствата. Прокуратурата обаче била в течение и дебнела мошениците. Затова възрастните хора трябвало да дадат парите на измамниците, които щели да бъдат арестувани, а хората щели да си върнат парите непокътнати.

След убедителния инструктаж двамата пенсионери сложили в плик 14 000 лева, които получили от ренти и други. Стопанката хвърлила плика през терасата на пратеното лица, но така и не дочакала връщането на сумата. По-късно станало ясно, че семейството е излъгано нагло от находчивите телефонни измамници. Същия ден в Разград е имало и три опита за измами, за които е била сигнализирана полицията.