Основателят на Уикилийкс Джулиан Асанж заяви, че разполага с доказателства за връзката между кандидата на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън и терористичната организация „Ислямска държава”, съобщава The Political Insider.По думите на Асанж, Клинтън не просто е била в контакт с терористите. Заемайки  поста  държавен секретар на САЩ, тя е разпоредила изпращането на американско оръжие в Катар, откъдето то е попаднало в ръцете на либийските бунтовници, сражаващите се срещу Муамар Кадафи. Така Хилари е съдействала за свалянето на либийското правителство. След това оръжието е било прехвърлено в Сирия за подкрепа на „Ал Кайда” и свалянето на правителството на Башар Асад.
  
Клинтън има водеща роля в организирането на т.нар. „приятели на Сирия”, за да обезпечи подкрепяното от ЦРУ въстаническо движение срещу режима на Асад в Сирия.

В хода на публичните си показания след атентата в Бенгази в началото на 2013 година Хилари Клинтън отричаше под клетва, че е знаела за доставката на оръжие. Но в Democracy Now основателят на  Уикилийкс Асанж заявява, че 1 700 електронни писма, намерени в нейния компютър, пряко я свързват с кризата в Сирия и непосредствено с организациите „Ислямска държава” и „Ал Кайда”.