По-малко от месец остава до концерта на виртуозите от Брас ансамбъл Кралски Концертгебау и Веско Ешкенази, който ще се проведе на 29 октомври от 19:00ч., в зала „България“. Поради натоварената програма на ансамбъла и солистите, репетициите, които започнаха в Амстердам, ще се провеждат в залите на различни точки в Европа до големия концерт в София. „Логистиката е сложна, но пътуванията ни мотивират да използваме оптимално възможностите, в които съставът се събира за репетиции. Следващата ни среща ще е в Париж, а после ще се видим отново в Дортмунд и разбира се -  всички ще се съберем няколко дни по-рано за финалните репетиции в София“, споделя Ешкенази.
Освен концертът, който ще ги представи за първи път пред българската публика, музикантите от Кралския състав очакват с нетърпение да се срещнат и с младите ни музикални таланти, за които на 28 октомври ще дадат ексклузивен майсторски клас, който се случва с подкрепата на Нестле България.

В програмата са включени произведения от Бах, Габриели, Пиацола, Гершуин и други. ROYAL BRASS ще се проведе със специалната подкрепа на ING Bank, Посолство на Кралство Нидерландия в София и Dutch IT Cluster. Под патронажа на Столична община.