Най-голямата социална мрежа в света Facebook разработи нова платформа за рекламиране на продукти, която ще даде възможност на компаниите да използват тагове, за да показват новите си продукти в снимки, пише изданието Business Insider. 

Новата възможност ще допринася и за развитието на самите страници, тъй като когато даден продукт е в някоя снимка, компаниите ще могат да слагат таг и да го рекламират. При натискане на тага, потребителите ще влизат в страницата на продукта, където могат да намерят повече информация за него, както и да го поръчат онлайн. 

Според разработчиците, платформата ще провокира любопитството на потребителите и те ще бъдат склонни да кликват на тези тагове, за да разберат повече. Първоначално ще бъде достъпна само функцията за тагване в снимки, но на по-късен етап се очаква да бъде възможно и за клипове и обикновени постове.

Facebook смята да не взима пари в началото за тези тагове, което означава, че всеки може да рекламира безплатно продуктите си. За момента от компанията потвърждават, че тестват подобна платформа, но не разкриват повече подробности за нея. 

Компанията вече е подбрала фирмите, които ще тестват първи новата технология. След все още неизвестен пробен период, тя ще се предлага и за останалите компании.