Искам да благодаря на Изпълнителната комисия. Разбрах, че можете да пазите тайна. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в НДК по време на обявяването на кандидатите на партията за президент и вицепрезидент.„Заслужава си такава тема да бъде дискутирана. Това са кметове, това са министри, това са депутати, това са областни управители – присъстващите тук”, каза още той.
 
По отношение на обявяването на кандидатите той посочи: „Това води до избори след това в дадено населено място и харчене на държавна пара. Затова считам, че това също трябва да бъде отчетено”.
 
„Ние сме отговорни и не бихме се съгласили, ако някой инициативен комитет покани някой от нас, да отидем да му се подчиняваме, защото не знаем кои са там”, изтъкна премиерът.
 
„Съжалявам, че нашият опонент не намери нито един честен и почтен кандидат”, коментира той по отношение на БСП.
 
„Ние имаме претенциите, че всички сме честни и почтени и сме направили много за държавата и то е видимо, където и да минем”, заяви Борисов.
 
Той коментира още, че вечерта, след като новият президент бъде избран, той ще трябва да се еманципира от ГЕРБ. „Това не е ли лицемерие”, попита той. Според него, и президентът Плевнелиев се е опитал да покаже, че „е различен от нас, но не му се получи. Въпреки че направи много добри неща”.