"Дори" бе открита, а духовете заловени. Сега е време да погледнем какво ни очаква през есенния филмов сезон. Филмовите критици Оуен Глебърман и Питър Дебрю ще ни споделят кои 10 филма, според тях, можем да очакваме с нетърпение, пише beu.bg.

Вижте кои са те :

1. „Girl On The Train“

"След адаптациите на „Момичето с драконовата Татуировка“ и „Не казвай сбогом“, Дейвид Финчър преминава би бил първият ми избор за режисьор на филмовата адаптация на бестселъра „Момичето от влака” на Паула Хоукинс.Много скоро ще видим колко добре преминава в „трилър“ жанра, въпреки че за сценаристката Ерин Уилсън, това ще е още по голямо предизвикателство."

- Питър Дебрю

2. “Voyage of Time: The IMAX Experience”
"Години наред, режисьорът Терънс Малик чувства и фотографира своя път към някакъв вид природо-документалнo богоявление. В 90-минутната удължена версия на „Voyage of Time: Life’s Journey”, който се излъчи на Филмовия фестивал във Венеция, направи магично пътуване през света, като показа умопомрачаващи кадри. Очаквам с нетърпение да видя орязаната и сравнително „научна“ 45-минутна IMAX версия, надявайки се, че ще е скъпоценния камък, който Малик има в себе си."

- Оуен Глебърман


3. “Hacksaw Ridge”
"Истинската история на Дезмънд Дос, който вместо да избегне дълга си през Втората Световна Война, служи на държавата си като военен лекар в битката в Окинава. Според сведения той показва по-чувствителна страна на Мел Гибсън и в същото време оставя достатъчно място за екшън на бойното поле. Лично аз, очаквам с нетърпение да видя как режисьор, чието творчество зависи от ярост и отмъщения, ще се справи с тема, чувствителна като тази. В главната роля на филма е Андрю Гарфилд."

- Питър Дебрю


4. “Doctor Strange”
"Супергеройът на “Marvel, който дебютира през 1963 в “Strange Tales” е твърдоглав хирург, който губи ръцете си, но придобива умения в бойните искуства. С други думи – той може да прави много яки работи. Но на кой му пука? Героят е изигран от Бенедикт Къмбърбач. и виждайки този велик актйор в ролята на супер герой, е достатъчна причина да ме накара да гледам още един филм за супер герои"
- Оуен Глебърман


5. “Billy Lynn’s Long Halftime Walk”
"Този филм е за ветеран от войната в Ирак (Джо Алвин), който поставя под въпрос собствения си героизъм. Филмът е заснет в 120 кадъра в секунда, 4К резолюция и 3D формат. Моята представа е, че филмът ще започне с излъчване на Филмовия фестивал в Ню Йорк, и ще впечатли всички месец преди да бъде пуснат официално. Накрая, филмът на Анг Ли, ще достигне и до Оскарите, където ще спечели и най-добър филм."
- Питър Дебрю

6. “The Love Witch”
Може би никога не сте чували за Анна Билър, но преди 8 години тя направи малък филм наречен „Viva”, който бе изключително вдъхновяващ. На Билър й отне също толкова време да направи продължение, защото новият й филм е подобен. Филмът е подобие на хорър филм от 60-те центриращ се върху вещица, и аз лично бих искал да видя как ще изглежда.

- Оуен Глебърман

 

7. “Fantastic Beasts and Where to Find Them”
Изминаха 5 години откакто Хари Потър завърши своите магически приключения, и въпреки факта, че феновете бяха поразглезени с последвалата постановка „Harry Potter and the Cursed Child”, режисирана от Дейвид Йетс, мъжът виновен за впечатляващото представление на последните 4 части, поема друго приключение (центрирано върху тетрадка от Хогуортс), докато дойде време Радклиф да остарее с 19 години, за да продължи да се превъплащава като Потър на екрана.

- Питър Дебрю


8. “Allied”
Признайте си, най-вероятно сте по-любопитни да видите филма заради заглавията касаещи раздялата на Бранджелина. Дори и все още да бяха заедно, аз бих последвал Брад Пит и Марион Котилард навсякъде – дори в този романтичен трилър, развиващ се през Втората световна война и режисиран от Робърт Земекис.

- Оуен Глебърман


9. “Moana”
"Легендите на „Дисни“ Рон Клемент и Джон Мускер, които заедно режисираха „Малката Русалка“ и „Аладин“ най-накрая направиха скок към пълна анимация иот тийзъра, който е грубо 15 минути, представен на Фестивала на анимацията в Анси, се вижда, че са успели да съхранят класическата анимация в стила на „Frozen”. Филмът включва песни от композитор на световно ниво – Лин-Мануел Миранда."
- Питър Дебрю


10. “Jackie”
"Говори се, че е един от задължителните филми, които трябва да видим през сезона на наградите и въпреки че не съм най-големият фен на Пабло Ларайн, с нетърпение очаквам да видя неговия психодраматчна проекция на Жаклин Кенеди, изиграна от Натали Портман, която 6 години след „Black Swan” още веднъж е готова да бъде снимана отблизо."
- Оуен Глебърман