От 17:00 часа в съботния 1 октомври „вторият план” на Мартин Карбовски ще срещне зрителите с двама млади българи и техните революции. И двамата са във възраст, годни за война, всеки от тях обаче има своя собствена борба – единият на границата, другият в месарницата.

„В събота ще ви срещна с трибуните на народните борби в народните недра. Двама мъже в две истории, които имат кауза. Единият е смятан за лош човек, бандит и самоуправец, но реално не иска кръв и се бори със своята държава, за да докаже правотата си. Другият се залива с тонове кръв по улиците на София, като предупреждение, че някой ден и ние можем да бъдем набучени на шиш… както храната ни”, разказва Карбовски за съботния си „Втори план”.

Водещият определя втория епизод на предаването - „Народни борби”, като проект за недоволството и нежеланието да се подчиним на правилата. За виртуалните призиви за бунт и тяхното нулево проявление в реалния живот на хората.

По данни на ГАРБ на 24 септември повече от 40% от телевизионната аудитория на възраст 18-49 г. избраха първия епизод на най-новото предаване в ефира на bTV. Този резултат е с 3,7 пъти повече от втората медия, Нова телевизия. Резултатите са също толкова впечатляващи и при младите зрители (18-34 г.), където разликата с втората медия е 3,6 пъти.

Тази събота „Карбовски: Втори план” продължава неочаквано, каквато е и заявката на телевизионния проект. Всеки следващ епизод ще показва различни борби, различни истории, персонажи и гледни точки.