Калоян Спасов се бори с много рядък вид рак - Сарком на Юинг с ангажиране на органите в малкия таз. Лекарите полагат усилия да стабилизират здравословното му състояние, което в момента е влошено.

Клиника в Турция е поела неговия случай и след провеждането на множество консултации със специалисти е назначено лечение с химиотерапия през 21 дни в продължение на една година. Курсът на лечение ще струва 150 000 лева.

Всичко започва на 19 юли, когато Калоян е приет в болница с оплаквания за болки в десния крак. Направен му е скенер и се установило, че има образувание на пикочния мехур.

На 21 юли това образувание е оперативно отстранено след 5-часова операция и изпратено в лаборатория, където е определено като Сарком на Юинг тип 2. След двуседмичен престой в болницата Калоян е изписан.

45 дни след това той е приет отново в болница с оплаквания за затруднено дишане и болки в белия дроб. Оказва се, че вследствие на операцията е получил белодробна емболия. При престоя в болницата десният крак започва да отича и лекарите препоръчват да се направи скенер на коремните органи. Скенерът показва, че туморът рецидивира.

След множество консултации със специалисти в тази област диагнозата е потвърдена.

Нека подкрепим Калоян в неговата битка с болестта и да му помогнем да се възстанови, за да изживее пълноценно най-хубавите си години.

Банковата сметка на Калоян Венциславов Спасов:

IBAN: BG86RZBB91551007422191

BIC: RZBBBGSF

Повече за състоянието на Калоян може да намерите тук