В прозорлива рекламна инициатива, арабският авиопроевозвач Emirates нае да го рекламира Кейси Нийстат - звезда от YouTube, създател на интересни филми в сайта за видео споделяне, която се радва на значително внимание. 

От Emirates Airlines предложиха на влогъра да пътува в един от ултралуксозните полети на компанията от Дубай до Ню Йорк с продължителност от 14 часа и да покаже на интернет публиката какво се предлага и изживява в него. Билетът за такъв превоз с всичките най-големи екстри струва до 21 000 долара. 

Резултат е 9-минутно видео, което днес има вече над 19,4 милиона прегледа. Това означава, че рекламната акция има значителен успех за компанията. Тя открехва завесата пред този вид полети, каквито повечето хора на света не биха могли да си позволят, а някои пък не биха си ги купили. 

Във видеото се вижда, че до седалката на пасажера в скъпия полет има подпрозоречна дъска, която не се дърпа както обикновено, а излиза с натискане на бутон. Нийстад пътува сам и необезпокояван в отделено пространство на самолета. В менюто му за хранене има 21-годишен скоч и хайвер. Кабината е оборудвана с всякакви необходими принадлежности, от чехли и пижами до стол, който се превръща в легло с помощна на "личен самолетен иконом". Ако желае, човек може и да си вземе душ, летейки на 13 000 метра над морското равнище. 

Полетите бизнес класа на Emirates от Дубай до Ню Йорк струват от 5000 до 9000 долара и повече. 

Нийстат вече е правил и други рекламни филми за големи марки, включително за Nike и Mercedes.