Кубрат Пулев е отказал възможност да се бие за световната титла на IBF с Антъни Джошуа срещу сумата от приблизително 1,6 милиона лева. Новината бе обявена от мениджъра на британеца Еди Хърн.

Промоутърът продължава да търси съперник на олимпийския шампион от Лондон 2012, който има 17 нокаута от 17 мача на професионалния ринг. Името трябваше да бъде обявено вчера, но това така и не се случи. Така по всичко изглежда, че на 26 октомври в Манчестър Джошуа ще се изправи срещу Джоузеф Паркър, който е с актив от 20 победи (17 нокаута).

Кобрата бе един от вариантите за мача за пояса на IBF заедно с новозеландеца и Бърмейн Стивърн (Канада). Според Хърн обаче от лагера на българина - "Зауерланд", са поискали твърде много пари и това го е отказало от сблъсъка. Това е пореден случай откакто Пулев е в немския клуб, в който промоутърите искат нереална сума за бой или създават хаос около намиране на противници.

"Предложихме на Пулев последователно 500 000, 600 000, 700 000 паунда (около 1,6 милиона лева), но получихме "Не, не, не". Но ти се би за европейската титла (с Дерек Чисора) срещу 100 000 паунда (около 220 000 лева), какво става?!", коментира ситуацията мениджърът на Джошуа.

"Стивърн, ще ти дадем двойно повече пари от тези за мача с Александър Поветкин. "Не, ще се бия с Поветкин". Просто всеки от тях иска да получи истинско състояние, за да се изправи срещу Джошуа", допълва Джоузеф Паркър.