Какви хора са родените под знака на Везните - един от четирите така наречени кардинални зодиакални знаци, които бележат преходни периоди и нови начала? На този въпрос отговаря в новото си видео любителят астролог Бистра.

Везните са мъжки, въздушен и кардинален знак, управляван от планетата Венера.

В човешкото тяло се свързват с бъбреците. Като мъжки и кардинален, този зодиакален знак е действен, а като въздушен има отношение към идеите, интелекта, мисленето, комуникацията и взаимодействието с околните като цяло.

За да имат пълноценни отношения, на Везните трябва да им е интересно.

Важни за тях дебатите, общуването и разбирателството. Везните позволяват на планетата Венера да проявява принципите си най-пълно и хармонично, а тези принципи са любов, красота и баланс.

Съответно, това се вижда в поведението на човек с асцендент, Слънце и по-активни Везни в хороскопа. Везните имат чувство за такт, дипломатични са и обикновено са крайъгълният камък, който обединява хората в дадена група или колектив.

За тях е важно, а и те умеят, да виждат гледната точка на човека срещу тях и така много добре могат да го разберат на ментално ниво, както и да му дадат верен съвет.

Везните не обичат да са пристрастни, за да не изгубят така важния за тях баланс. Както съдията, който не взима страна и изслушва всички безпристрастно, за да даде най-обективното решение, ако в един спор изисквате от Везните да ви подкрепят само защото сте близки без да е сигурно дали сте прави, това ще ги напрегне и най-вероятно няма да го направят.

Този стремеж към средната точка, така силен при тях, на моменти може да създаде на Везните колебливо поведение, тъй като те наистина виждат и разбират и двете страни на монетата и се притесняват да не сгрешат в преценката си.

Добре е да знаят обаче, че колебанието изяжда енергията им.

За Везните са важни партнорските отношения и любовта, но те няма да ви я покажат под формата на емоции, а като споделеност, взаимност и равнопоставеност. И са прави, тъй като това е ключът към успешните отношения.

Любовта е духовен фактор, който ни учи за единството на света, а чувствата и емоциите са просто отражението на вътрешната интеграция и цялостност, които любовта ни дава.

Обикновено обаче се случва друго - привързаността към обекта на нашите чувства ни кара да страдаме и да изпадаме в зависимост. А всъщност любов имаш не когато търсиш да те обичат, а когато ти обичаш - както себе си, така и обкръжаващия те свят.

Както във всичко друго, така и в партньорските отношения за Везните, е необходимо да има баланс между даване и получаване и те се стремят към него.

Възможно е обаче понякога в името на взаимоотношенията да направят компромис със себе си и оттам идва разрушаването на въпросния баланс, за това е добре да знаят и категорично да бъдат и да изразяват себе си в своята връзка.

И така, Везните имат интуитивното знание, че точно в окото на бурята е пълен покой и се стемят към златната среда - това е заложено в тях.

Да, ние живеем в дуалистичен свят, свят на добро и лошо, черно и бяло , но това вътрешно търсене на средната точка, което ни дава зодиакалният знак на Везните, ни приближава към обединяването на противоположностите в степен, в която ни е възможно и съответно постигането на спокойствие и уравновесеност в поведението.