“Мис Национален отбор 2016” е български , авторски телевизионен проект, който търси и намира талисмани за националните отбори по футбол, волейбол и баскетбол. Това не е обикновен конкурс за красота, а конкурс с кауза. “Мис Национален отбор 2016” търси момичетата, които са достойни да за станат до най - добрите български спортисти и д а представят България по нетрадиционен начин пред света в следващите две години. Екипът на предаването търси талисманите на националните отбори из цялата страна с национален кастинг. Отговорната кауза да представляваш родината задължава продуцентите на конкурса да открият момичета, които да имат необходимите качества и да са най-достойни да носят короната и националния трибагреник. Основната идея на конкурса “Мис Национален отбор” е да намери емблематични символи - талисмани на националните отбори на България, които да носят титлите съответно: “Мис Национален отбор по футбол”, “Мис Национален отбор по баскетбол” и “Мис Национален отбор по волейбол” през следващите две години. ! Талисманите на националните отбори не трябва да са САМО красиви модели с перфектни мерки.Те трябва да са чаровни, харизматични, умни, комуникативни и милосърдни момичета, да са спортна натура и да разбират от спорт, както и не на последно място – да са достойни хора. Носителките на титлата “Мис Национален отбор” ще се превърнат в посланици на българския спорт и в своеобразни емблеми на България по света. Те имат задължения към отбора, които включват: а) присъствие на всички официални мачове; б) посрещане на отборите - гости на летището с народни носии и мускали розов парфюм; в) участия в множество публични изяви и социални дейности през двете години. От 2015г. носителките на титлата “Мис Национален отбор” представят България на международния конкурс за красота “Мис Вселена”. Миналата година “РАРА АВИС” изпрати Мис “Национален отбор по футбол” Радостина Тодорова, която направи

фурор в Лас Вегас, САЩ и постигна международна публичност благодарение на грешката на водещия Стийв Харви. Женската красота и интелигентност е доказан с времето инструмент за популяризиране на различни идеи. Ето защо “Мис Национален отбор” може да бъде описан като модерен иструмент за привличане интереса на младите хора към изявите на националните отбори по футбол, волейбол и баскетбол. Конкурсите за красота винаги са били една любопитна и приятна за аудиторията тема за дискутиране, а самите конкурси - интересни за проследяване. В случая красотата и интелигентността на българката ще допринесе за популяризирането на колективните спортове като национално богатство.

Конкурсът “Мис Национален отбор” ще се проведе като грандиозен шоу - спектакъл на голяма сцена, чиято техническа реализация “стъпва” на утвърдени модели за реализация на конкурси за красота в международен мащаб, а за създаването на невероятна атмосфера се използва художествено осветление, анимации и ефекти. Конкурсът ще се проведе от 21:00 часа и ще се излъчва на живо в прайм тайм на БНТ. Продължителността на събитието е 2 часа. Комбинацията от женска красота, естетичния имидж на конкурса, присъствието на млади спортисти, участието на представители на спортния елит и спортната журналистика допринасят за повишаване на интереса на българските любители на футбола, волейбола и баскетбола и евентуално увеличаване броя на техните фенове.

По концепция журито на “Мис Национален отбор” е съставено само от бивши и настоящи спортисти, членове на съответните спортни федерации и спортното министерство. Спортисти присъстват при националния кастинг за подбор на участнички, по време на тяхното обучение и във финалния конкурс на сцена. Жури на конкурса са били: Министърът на спорта Свилен Нейков, Председателят на БОК Стефка Костадинова, Зам. Министър на спорта Йордан Йовчев, Футбоните легенди Данчо Лечков, Емо Костадинов, Ивайло Йорданов, Вили Вуцов, Баскетболните легенди Георги Глушков, Тодор Стойков, Жоро Младенов и волейболните легенди Любо Ганев, Евгени Иванов, Владо Николов и др.

Конкурс -спектакълът “Мис Национален отбор” се отличава от другите конкурси с това, че участничките дефилират само на българска, авторска музика, изпълнена на живо от самите артисти.

!Специални гости ще бъдат българския представител на Детската Евровизия през 2015г. Габриела Йорданова и Русенската филхармония. РАРА АВИС ЕООД Page 6 ОСОБЕНОСТИ НА КОНКУРСА - ПРОГРАМА: РУСЕ 2016 Билетите за шоуто са в продажба в мрежата на Eventim и онлайн на: http:// www.eventim.bg/bg/bileti/mis-nacionalen-otbor-2016-ruseruse-bulstrad-arena-902319/ performance.html

Цените са между 15 и 40 лева

Отстъпки ползват:

1. Деца до 8г.

2. Групи над 5 души

3. Деца в неравностойно социално положение.