Баща обяви 4-годишния си син за издирване, смятайки, че е отвлечен от майката, която е с психически проблеми. В ефира на Нова тв Калоян Милев каза, че майката е с тежка форма на депресия и проблеми с храненето, в резултат на което теглото ѝ стигнало 35 кг. 

По думите му жена му вече е правила опит да напусне страната с детето, но била върната от Гранична полиция, тъй като имало забрана да напускат страната. Бащата смята, че все пак бягството се е случило, тъй като майката успяла да подправи декларацията, която той подписал преди това.

От МВР съобщиха, че детето е обявено за национално издирване на 6 септември. "Ако някой ги е виждал, моля да се обади. Жената не е добре, трябва да се вземат мерки, майката е голям вредител, причинява изключително страдания за детето особено", заяви бащата пред Нова тв.

Той обясни, че жена му е с депресивно състояние, което се отключило след раждането на детето им. Тя имала проблеми с храненето. Първоначално имала гастрит, решила да се лекува "по някакъв немедицински начин". 

Спря да се храни. Беше 35 кг., по думи на нейна приятелка, тя винаги е имала проблеми с храненето", обясни Калоян. Той каза, че жена му по принцип е слънчев човек и всички близки и приятели се чудят какво се е случило.  

По думите му жената е обсебена от суровоядство. Това рефлектирало и върху детето, на което не давала да яде месо. "Аз съм водил психолог вкъщи, тя каза: "Защо правиш това, лош човек си ти".

По обясненията му тя имала намерение да отиде на курс за три месеца. На една почивка с майка си тя се запознала с хора от Австралия, които, по думите ѝ, били "хора на света". Тя заявила на съпруга си, че я тегли надолу. "Тя е свободен човек, но нещо в нейната психика се отключи и та започна да ражда големи грандиозни идеи. Допреди два месеца майка ѝ плачеше вкъщи майка, че чакаме да припадне, за да я вкараме в болница", продължи разказа си Калоян. По думите му жена му е "много интелигентна и манипулативна".  

"Силно се надявам детето да е в България, но смятам, че не е", каза Милев.