Цената на винетките ще остане без промяна следващата година, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по Канал 3. „Тази година цената я запазваме същата. Годината ще е преходна, докато се разработи тол системата и електронната винетка”, каза Павлова. Тя припомни множеството обжалвания, които блокират поръчката за тол системата, като по думите й явно фирми и определени хора, за които тя е неизгодна.По думите й тази година се очаква приходите от продажба на винетки да достигнат 300 млн. лева, което е със 100 млн. лв. увеличение. "Освен цената, имаме и увеличение на броя на продадените винетни стикери", каза Павлова. Същевременно министърът посочи, че има и много нарушители, като даде пример с влизащите в България чужденци през Румъния, Турция и другите граници. По думите й проблемът трябва да бъде решен на място и даде предложение при установено нарушение, превозното средство да се спира от движение до плащането на глобата.
 
„Аз съм категорично на мнение, че трябва да го направим докато не си плати и глобата, и винетката, се спира от движение”, каза тя и даде пример с други държави, където е въведена практиката.
 
В коментар на задръстванията по извънградските пътища в т.нар. "дълги уикенди", Павлова заяви, че навсякъде по света има задръствания, особено в почивните дни. „Най-критичните места са магистрала Хемус, където се наложи да затворим за ремонт на два тунела и виадукта. (...) Другото критично място е пътят за Гърция, тъй като най-много почиващи го използват”, добави тя.
 
Тя определи проекта за пътя през Кресненското дефиле като "ябълката на раздора вече 16 години", но посочи и че вече се стига до решение за изграждане на две паралелни трасета. "Трябва да запазим преди всичко човешкия живот, трябва да запазим прекрасната околна среда, но не трябва да загубим и европейското финансиране. Компромисният вариант е разделеното минаване", каза Павлова.