Времето днес ще бъде слънчево и тихо, но сутринта ще бъде доста студена, особено в Югозападна България, където живакът ще падне до минус 2 градуса. В София минималните температури няма да надхвърлят 2 градуса.

Максималните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 19° и 24°, в София около 20°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Следобед ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 20 - 21°. Температурата на морската вода е 22–23°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

В планините ще бъде слънчево, следобед с незначителна купеста облачност. По най-високите части на Рила и Пирин ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 7°.

В неделя и понеделник ще има променлива облачност, възможни са изолирани слаби и краткотрайни превалявания, с по-голяма вероятност в североизточните и планинските райони. Втория ден от север-североизток ще проникне още малко по-студен въздух и дневните температури в източната половина от страната слабо ще се понижат. Във вторник ще е без валежи, североизточният пренос ще отслабне.