"Много съм тъжен от случилото се, но сега най-важно е благосъстоянието на децата", каза Брад Пит след като стана ясно, че Джоли е подала документи за развод, пише Vesti.bg. Каква е причината за раздялата им Според някои медии повод за края на звездната връзка е изневярата на Брад Пит с френската актриса Марион Котийяр. Двамата си партнират във филма "Съюзени".

Слухове гласят, че Джоли е наела детектив, с помощта на когото е разкрила предателството на Брад. Според други източници актрисата била възмутена от злоупотребата на съпруга си с алкохола и марихуаната. Освен това той имал проблеми с гнева. Официално Джоли е посочила като причина за развода непреодолими различия. Тя не иска издръжка от Брад, а единствено да получи попечителството над децата им. Раздялата на холивудската двойка стана най-коментирана новина в социалните мрежи.

Малко повече от три часа след съобщението ключовата дума "Анджелина Джоли" събра над 270 000 туита, "Брад Пит" 290 000 туита, "Брад" 540 000 туита, а "Анджелина" 520 000 туита, сочат данни от платформата за мониторинг на Twiiter Визибрейн. За сравнение, съобщението за кончината на Дейвид Боуи през януари предизвика над 3 милиона туита за четири часа. Слухът, че Брад е изневерил на Джоли, предизвика шеговитите коментари и аналогии с бившата съпруга на Пит - Дженифър Анистън.