Служителка в Ритуалната зала на Пазарджик едва не отказа младоженци да сключат брак с грубото си поведение. За неприятната случка разказа лично дамата, която вече е госпожа Божкова. Както тя поясни, въпреки опита на невъзпитаната жена да осуети намерението им, двамата кандидат-младоженци се заинатили и все пак станали семейство. Сцената се разиграла малко след като бъдещите съпрузи подали иска си да сключат брак в Общината и отишли да заявят това и в Ритуалната зала. Предварително не мислили да правят сватба, а само да се подпишат, но тъй като избрали неделен ден за събитието, се наложило това да стане по-тържествено. За което съответно се плаща - още 40 лв. За изненада на двамата обаче, вместо дежурната жена да прибере парите и да им обясни любезно как да се подготвят за деня, тя започнала да недоволства още щом видяла часа на събитието, което било по обяд, пише "Марица".

Проблемът очевидно беше, че следващата сватба щеше да е два часа по-късно и тя трябваше да се разхожда два пъти, поясни г-жа Божкова. Явно по същата причина приемащата документите започнала грубо да задава въпроси като: "Ама вие знаете ли сега, че ще трябва да носите халки, шампанско, чаши?", а за още по-голяма изненада на младоженците добавила: "Не можахте ли просто да отидете да се разпишете в Общината в работен ден - сега ще трябва да купите тези неща?!", с което направо втрещила младоженците. 

Това обаче далече не било всичко. Очевидно ядосаната от желанието на двамата все пак да се оженят, жена дори преписала грешно бащиното име на младоженеца от личната му карта. И отказала да го оправи. И двамата видяхме, че е сгрешено и го посочихме.
Тя първо се направи, че не ни чува и дори след няколкото ни опита да  обърнем внимание на това, не реагира по никакъв начин. Накрая все пак отвърнала, но пояснила, че този лист нямал никакво значение и дори в него да има грешка, това не касаело младоженците.

И отново не поправила името. Вече сериозно ядосаните младоженци повишили тон, искайки от жената просто да промени една буква, независимо дали има значение, или не. Тя обаче отвърнала с крясъци, че няма да го направи. Направо не знам как да нарека това освен пълен абсурд - отиваме да се женим, а някаква служителка се подиграва с нас и с желанието ни да сключим брак, допълни Божкова.    

Госпожата била толкова ядосана от злополучния прием на документи, че била решена да подаде жалба срещу, меко казано, нелюбезната служителка. Мъжът ми обаче ме разубеди - не защото и той не беше бесен, а защото реши, че така съвсем ще развалим хубавия си ден.

”Още повече, че името на служителката така и не станало ясно - не го пишело на ревера , а да се представи на клиентите си и дума не можело да става. За щастие на младоженците, за сватбения им ден въпросната дама не се явила, замествала я нейна далече по-усмихната колежка.

Добре поне, че се бяха сменили, ако ни беше посрещнала онази жена, можеше наистина да ни откаже от брака, каза Божкова и допълни, че за щастие в документите всичко били правилно написано.