Случайни минувачи стават жертва на групи непълнолетни скинхедс в района на НДК – поредна версия на този познат буквално от десетилетия столичен сюжет се появи през последните дни в социалните мрежи, съобщава bTV.Както често „бръснатите глави” действат, и в този случай има „примамка”.
 
„От няколко места разбрах, че има сценарий – две момичета се правят, че се бият, минувач се намесва и групата скинари скача и го пребива, обвинявайки го, че е нападнал момичетата”, разказа Димитър Ганев, който е бил очевидец на подобна ситуация в средата на миналата седмица.
 
Тогава „в капана” влезли двама чужденци – сириец и иракчанин. „Бяха ги наобиколили една група от скинари на 15-16-18 г. Викаха по тях: „Защо удари българката?!”. Един от тях взе огромен камък”, разказа той.
 
От хора на мястото Ганев разбрал, че само час по-рано по същата схема бил пребит друг човек – българин.
 
По думите му на мястото дошла полиция, която арестувала един от агресорите. Въпреки това от МВР официално отричат да има сигнал за нападения в района на НДК.
 
А в някои издания даже се появяват интерпретации, че побойниците от идеалния център на София са бежанци, които нападат българи – вероятно в търсене на аналогия със събития, случващи се в Западна Европа.