Поредното сериозно предизвикателство предстои на футболистите на „Дунав“. От 21:15 ч. тази вечер те срещат „Берое“ на едноименния стадион в Стара Загора в мач от седмия кръг на Първа лига.

4 точки разделят двата тима. „Драконите“ са в челото с 16 точки и бяха изпреварени от „Левски“ с 1 точка, след снощния мач на столичния тим. „Зелените“ от Стара Загора пък са с 12 точки, но имат и един отложен двубой - с „Лудогорец“.

Главен рефер на двубоя е Георги Кабаков, с помощници Мартин Маргаритов и Мартин Венев и допълнителни асистент-съдии Никола Попов и Радослав Гидженов.

Статистиката между двата отбора е в полза на старозагорци. От 39 срещи между тях в елита, те са победили в 16, 9 са завършили наравно, а в 14 от случаите победители са дунавци. Головата разлика е 60:47 за беройци.

Впечатление прави изцяло домакинското предимство в двубоите. В Русе „Дунав“ е с 12 победи и 3 загуби, а 5 срещи са завършвали наравно. В Стара Загора, където двата тима се срещат и днес, „Берое“ е с 13 успеха, само 2 загуби, а в 4 от случаите резултатът е бил равен.

Първият мач на най-високото ниво е от 1958 г. - победител е „Дунав“ с 3:2. През последния сезон на „драконите“ в елита, преди да се завърнат подобаващо тази есен, те отстъпват с 0:3 в Стара Загора, но побеждават с 1:0 на Градския стадион в Русе с гол на Драгомир Енчев.