Десетокласниците Виктор Р. и Мирослав Т. са поредните ученици, които вилнеят и се записват, този път в Бургас. Последната изцепка на двамата ученици е пред популярна дискотека. Те нападат и бият без причина техен връстник, а "геройството си" дори записват с телефон.По неизвестни причини двамата непълнолетни младежи-побойници излизат извън бургаската дискотека (какво са правили там, след като нямат 18 години, е съвсем друг въпрос, б. а.). Двамата започват пререкание с другия младеж, който е видимо пиян и горе-долу на същата възраст. Според видеото, което младежите са заснели, причината за пререканието е, че третият младеж ги е „бутнал”, съобщава "Канал 3".

Мирослав Т., който стои зад камерата, насърчава другаря си Виктор, посочвайки му къде точно да удари жертвата, така че „да припада тука още”. Макар първоначално Виктор да има съображения за това, че „охраните гледат”, приятелят му го уверява, че не трябвало да го „е*е", защото "с охраните са знаем, нищо няма да ти кажат”.

Неизвестният младеж, който предстои да „припада”, е бутнат, след което нацепен с юмрук в лицето. Той започва да се превива от болка и се обръща с гръб към камерата. Тогава смелият оператор, който е публикувал множество снимки на Апостола на свободата във фейсбук профила си, заявява като истински последовател на Левски„Чакай да му вкарам един крак в гърба”, и умело изпълнява заплахата си, изпращайки момчето на земята.

Видеото прекъсва в момента, в който мъжки глас (по презумпция „техните хора” от охраните) започва да вика, искайки от 15-годишните побойници да спрат.

Фрапиращото в случая е, че всичко това, изглежда, се прави за забавление. То се прави и пред нощен клуб, чиято основна цел е именно забавлението, което явно не е било достатъчно за младите, готови да вкусят от живота, момчета.

Само преди ден други непълнолетни биячи едва не убиха 17-годишен ученик пред ТОХ-а в Бургас. Момчето е със счупена челюст и е транспортирано във Варна в тежко състояние.