Дори най-доброто разтворимо кафе не е продукт, който трябва да се консумира ежедневно. Да се определи дали пием нещо добро или отрова, е изключително лесно. Поставете няколко капки йод в чаша с прясно приготвената напитка, съветва zajenata.bg. Ако видите, че разтворимото кафе придобива синкав оттенък, във вашата чаша димящо питие има вредни примеси и добавки! Ето какво може да има там: люспи кафе, ечемик, овес и други зърнени култури, жълъди на прах, стабилизатори и изкуствен кофеин.По принцип, всички тези продукти не са толкова страшни в малки дози, но има и друг компонент, който още не сме споменали - това са ароматите, благодарение на които цялата тази суха смес мирише на неустоимо кафе. След като зрънцето кафе се разтвори, тялото преживява шок от натравяне с токсини. 

Инстантното кафе категорично не може да се използва от хора с атеросклероза, коронарна болест на сърцето, хипертония, бъбречни заболявания, глаукома и безсъние. Всъщност, в този продукт съдържанието на кофеин е 2 пъти по-високо, отколкото в естественото кафе! Раздразнителност, гадене, стомашни смущения, главоболие - всички тези явления могат да се наблюдават сред феновете на напитката ...

Сублимираното кафе е по-скъпо в сравнение с обикновеното инстантно, но това не означава, че няма добавки или ароматизанти. Ние силно препоръчваме да проверите какво точно пиете по горния метод!

Гастрит, киселини в стомаха, намаляване на потентността, кожни проблеми, проблеми с кръвното налягане и лошо функциониране на черния дроб - това е цената, която плащаме, така че по-добре е да си сварим цикория, чай, мляко, естествено кафе, вода, но в никакъв случай не пийте тази мръсотия.
Черният дроб е уязвим към отровите и те дори могат да доведат до цироза.

Ако използвате ободряваща напитка, нека това да бъде истинско кафе! При това в умерени количества и най-добре - приготвена на огъня, а не в кафе-машината.