Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев и кметът на Община Бяла Димитър Славов инспектираха днес работата по реконструкция на открития плувен басейн – част от спортен комплекс в град Бяла. Заедно с тях бе и зам. – кметът на Община Бяла Евгени Димов.

„Добро е качеството на извършваните строително – ремонтни дейности. Разчитам, че срокът за изпълнение ще бъде спазен, за да се радват всички наши съграждани на прохладата в едно модерно съоръжение през следващото лято“, каза Пламен Нунев, след като разгледа строителната площадка и бе запознат от представители на фирмата със стореното до момента.

„С осъществяването на този проект ще изпълним един от ангажиментите си към младите хора и жителите на Бяла като цяло за създаване на съвременни и достъпни за всички зони за отдих и спорт“, подчерта г-н Славов.

Басейнът за обществено ползване в продължение на години е бил изоставен и не е функционирал. Той е с размери 35х25 метра с площ 881 м2 и средна дълбочина 1.48 метра. Общият му обем е близо 1300 м3.

Изпълнител е „Аква пуулс“ ООД – Русе. Стойността на проекта е малко над 261 хил. лева с ДДС. Частично финансиране осигурява Министерството на труда и социалната политика чрез проект „Красива България“. Обектът трябва да бъде завършен през тази година.