Ожесточени боеве между правителствени сили и бунтовници в източната част на сирийската столица Дамаск, съобщи военен източник и кореспондент на „Франс прес”.

Сирийската армия блокира атака на въоръжени групи, които се опитват да влязат в източната част на столицата през Джобар (...), довело до интензивни сблъсъци и ракетен обстрел”, каза военният източник пред агенцията.

Ракетна и артилерийска стрелба може да бъде чута от квартал Джобар – източен квартал в Дамаск, който е под контрола на бунтовниците.

Кварталът е бойно поле повече от две години и половина.

Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщава за сблъсъци и за изстреляни повече от 21 снаряда и ракети, поразили части от квартала.

Два снаряда са ударили квартал Баб ал Шарки в Дамаск, няма пострадали, допълва центърът.

Рами Абдел Рахман, ръководител на организацията, разкри, че двете ислямистки фракции Faylaq al-Sham и Fateh al-Sham, които преди бяха към „Ал Кайда”, действат в Джобар.

Той не може да потвърди дали има загинали при боевете.

От понеделник в страната влезе споразумението между Москва и Вашингтон за спиране на боевете в Сирия. Наблюдатели отбелязват, че трудно ще се прилага режимът на тишина в райони, където Fateh al-Sham е сформирал силен съюз с местни бунтовници.