Зад високи дувари в родния Костинброд живее самотен бащата на фолкзвездата Азис. Троян Илиев е зарязан от близките си в малка къщурка, за която се грижи сам. В големия двор има още една постройка, която в момента се дава под наем – в нея не живее никой. Съпругата на бащата на Азис работи от години във Виена. Майката на чалга певеца Гергина се прибира за по месец в родината, след което отново заминава, научи „България днес”. Ромският славей пътува постоянно по участия в Турция и няма време да посети баща си. Внучката на Троян – Рая, прекарва време в столицата с майка си Галя и рядко се вижда с дядо си.

Макар че е изоставен от всички, бащата на фолкзвездата споделя, че безрезервно обича семейството си. „Любовта е най-великото чувство на този свят, без нея трудно се живее”. По думите на бащата на Азис, съпругата му Гергина заработва в чужбина, за да успее да се сдобие с европейска пенсия.

„Васил не е много съгласен тя да работи, но Гергина така е решила”, разказва бащата на ромския славей, който категорично отказва да сподели с какво точно се занимава съпругата му във Виена. Въпреки несметното богатство на една от най-големите звезди в родния шоубизнес бащата на Васко живее скромно и работи по цял ден. Старецът е музикант, а от няколко години се изживява и като писател – книгата му „Бяхме... цигани” е в тираж от едва 15 бройки.

Съседите на Троян го определят като честен и добър човек, който винаги е готов да помогне с каквото може на човек в нужда. Клюките, които циркулират от години, че с Азис са жестоко изпокарани и не си говорят, са поредните клевети по адрес на семейството.

Истината е, че певецът се чува с баща си, но рядко се виждат заради многото ангажименти в родината и извън нея. От няколко месеца Азис живее предимно в Турция. Той споделя, че това е втората му родина и в южната ни съседка получава много по-добро отношение.