ПРОТИВОПОЖАРНА ТЕХНИКА, оборудване и екипировка ще покажат по случай днешния първи учебен ден пожарникарите от двете служби в Русе на малчуганите и техните родители от 11 до 16 часа пред библиотека "Любен Каравелов".
ПРОКУРАТУРАТА НАСТОЯВА за 10 години затвор за 33-годишния Северин А., който с приятелката си Виктория С. отмъкна със сила два телефона от собствениците им. Една от жертвите на грабежите била удряна с метален бокс, а след това двамата продали телефоните за 170 лева и си купили наркотици. На първа инстанция Окръжният съд наказа Северин на 8 години решетки, но от обвинението оспорват присъдата и искат по-тежко наказание.
С 1.3 ПРОМИЛА АЛКОХОЛ е заловен да кара пежото си в Русе 24-годишен русенец. Той бил спрян за проверка във вторник в 2.20 часа до бл."Кирил и Методий", но започнал да се държи агресивно, след което бил подложен на проба с дрегер. На О.Б. е издаден талон за кръвно изследване.
НАД 36 ДЕКАРА СУХИ ТРЕВИ са горели във вторник следобед в Мартен, кв.Долапите, кв.Сливница в Сливо поле и между Ястребово и Семерджиево. В пожарите няма нанесени щети и ранени хора.