Третодивизионният германски футболен клуб "Ханза" Росток е заплашен от сериозна санкция заради действията на феновете си. По време на гостуването си на "Ален" привържениците на тима издигнаха знаме с лика на Осама бин Ладен.

Мачът се изигра на 11 септември - на връх 15-та годишнина от терористичните атентати срещу Световния търговски център в Ню Йорк, съобщава BTV. Отговорност за тях поеха именно ислямската военна групировка "Ал Кайда", чийто лидер беше Бин Ладен.

Привържениците на германския тим издигнаха банера с лика на терориста с цел анти-американска демонстрация и припомниха, че по време на Втората световна война градът им е бил обект на агресията от страна на войниците на САЩ.

Обяснението им обаче едва ли ще трогне членовете на Германския футболен съюз. Отборът най-вероятно ще бъде наказан с няколко мача пред празни трибуни, въпреки че инициативата е само на малка група привърженици.

Ръководството на клуба също се разграничи остро от действията им. "Това беше изключително глупаво и безвкусно", заяви директорът на "Ханза" Роберт Мариен.