Бившият конституционен съдия Георги Марков повдигна сензационно завесата около личността, която ще бъде издигната за кандидат-президент на ГЕРБ. В предаването "Лице в лице" по bTV той увери, че вече знае кой е човекът.

"Те обаче ще си го обявят на 2-ри (б.а. октомври)", заяви Марков.

На въпроса на водещата "Мъж или жена" Марков отговори категорично: "Жена".

"Променя се профилът на Европа. Такава Европа ли искаме? Европа беше силна със своя ред и своята законност. „Дъблин”, „Шенген” – всичко отиде по дяволите… Трябва съд за виновниците", коментира бившият конституционен съдия и депутат.

"Престъпници нападнаха Европа! Край на сантиментите!Трябва да има европейска армия, която да ни защитава, е неговото мнение относно бежанската вълна, заляла Стария континент. Ще стават по-жестоки неща! Хората ще излязат на улиците! Не можем да харижем християнския континент, защото Сорос така е решил. Това че сме в ЕС, не означава, че нямаме суверенитет”, добави той.

„Да бъдем така добри да кажем кой реши султан Ердоган да пази Европа? Г-жа Меркел. Да ни пази Турция, но срещу какво – първо визи, второ – ускорено приемане в ЕС. И ако това не стане, Ергодан може да ни пусне една порция за наказание”, смята Марков.

„Няма европейска страна, която да не предвижда затвор за незаконно преминаване на национална граница. Тези хора, ако са бежанци, да идат на ГКПП-то и да си покажат паспортите… Ние европейците, които трябва да се движим свободно, сега сме второ качество, а мигрантите преминават кой откъдето иска – без паспорти и без да бъдат проверявани дори за оръжие”, коментира Марков.