Няма как след 26-ти, ако Ирина Бокова не е първа или втора, да водим тази тема. Тогава ще преценим всички заедно какво да направим. Това заяви премиерът Бойко Борисов.

„Дори спекулата, че трябва да е жена от Югоизточна Европа, това не е писано правило. Когато едно правило не е писано, то може да се нарушава. Накрая, когато всичките консултации минават, може да се окаже, че е жена, ама не от Югоизточна Европа, или е от там, но не е жена. Тогава могат да направят компромиси. Отдавна половете в света са равни. И на нас са ни препоръчвали, колкото може повече жени, но, ако имаш един мъж за по-добър пост или жена, избираш него”, каза Борисов.

„Пожелавам успех на г-жа Бокова до 26, цялата подкрепа на Външно министерство, на всички наши посланици, г-н Плевнелиев, Бъчварова, Митов ще бъдат в ООН, коктейл даваме в нейна чест, да я представяме. До 26 е така, но след като се опитат да ме атакуват мен и да счита, че аз влизам в някакви игри, а аз не влизам, който не познава, знае, че аз много се съобразявам, но няма как след 26, ако не е първа или втора, да водим тази тема. Тогава ще преценим всички заедно какво да направим”, добави премиерът.