Служител на веригата за бързо хранене Subway издаде какво никога не бива да поръчваме, когато сме решили да хапнем сандвич от веригата. Тайните бяха разпространени в социалните мрежи, пише gotvach.bg.Мъжът е запазил анонимност, като единствената информация, която споделя за себе си, е че е мениджър на смяна във франчайз заведение на веригата във Великобритания, пише Reddit.

С псевдонима Subwayworker UK служителят на една от най-големите вериги за фаст фуудсъветва клиентите да не си поръчват сандвичи с пиле терияки и пиле чипотле.

Причината е, че годността на двете съставки не е повече от 2 дни, съхранявани в хладилна камера, но месото се маринова, за да може да се използва по-дълго време.

Мъжът обаче пояснява, че веригата е стриктна по отношение на срока на годност, като редовно проверявана хранителните продукти.

Последният съвет на служителя е, ако обичате сандвичите на Subway, да си поръчвате тези с пържоли, защото те са най-пресни и най-безопасни.

Той твърди още, че за да постигнете специфичния вкус на сандвичите и у дома, е нужно да си купите само хлебчетата от Subway, а рецептите за сосовете им могат да бъдат намерени онлайн.

Говорител на веригата за бързо хранене заяви пред The Sun, че всеки един от ресторантите е длъжен да спазва технологията по франчайз.

Това означава непрекъснат контрол на продуктите, които се сервират, така че клиентите да са удовлетворени. Доставчиците и всеки един от ресторантите е длъжен да отговаря на стандартите за качество, щом носи марката Subway.