Уведомяваме нашите пациенти с диабет за изтеглянето от пазара на партида № FS6X874 на GlucaGen® HypoKit в България. Ново Нордиск проведе изследване, при което беше установено, че малък брой игли (0,006%) са се отделили от спринцовката с разтворител при определени партиди на GlucaGen® HypoKit.

С оглед безопасността на пациентите, Ново Нордиск изтегля количествата от засегнатата партида, налични при търговците на едро, аптеките и пациентите в България, съобщиха от пациентската организация.

Информираме пациентите, ако имат инсулин от въпросната партида, че имат право да го върнат в аптеката и ще им бъде сменен с друг. Умоляваме пациентите, при някакви проблеми да се свържат с нас.

От проведените разговори с експерти получихме уверение, че здравето на пациентите с диабет не е застрашено по никакъв начин и умоляваме да се запази спокойствие.

Фирмата Ново Нордиск ни увери като пациентски организации, че ще осигури снабдяването с незасегнати партиди, за да се избегне недостиг на продукта за пациентите.

Изказваме благодарност на фармацевтичната компания за коректността към българските пациенти.