Сави Шилдс е Мис Америка само от няколко часа, но вече има ясна представа за състоянието на държавата, което се надява да остави след края на едногодишния си мандат, съобщи Асошиейтед прес.

В интервюто по време на конкурса Сави беше попитана какво мисли за кандидатката за президент Хилари Клинтън. Отговорът й гласеше, че и Клинтън, и Доналд Тръмп са свършили доста добра работа досега, но трябва да внимават как ще продължат с действията си.

По-късно Сави поясни какво точно е имала предвид. "Иска ми се и двамата кандидати да се съсредоточат върху компромиса", каза новата Мис Америка. "Държавата ни е била създадена на основата на компромиса. В момента ситуацията е такава, че като че ли двете партии единствено се карат".

Мис Арканзас Сави Шилдс спечели конкурса в съревнование с още 51 претендентки за титлата. Първата подгласничка на Шилдс е Рейчъл Уайът, Мис Южна Каролина.

Мис Мисури Ерин О'Флеърти - първата участничка в състезанието, разкрила гей ориентацията си, беше елиминирана преди финалната петнайсеторка.