Шоуменът и фолк певецът издигнати от партия Българско национално обединение

Димитър Маринов -Митьо Пищова и Радослав Петров - Радо Шишарката обявиха официално, че се впускат в надпревара за "Дондуков" 2. Кандидат-президентската двойка представи в Арбанаси председателят на партия "Българско национално обединение" Георги Георгиев. "Актьор съм по професия, бил съм и каскадьор, а после се пробвах и малко като Радо, пусках музика", представи се партийният лидер. Формацията започнала от протестите през 2013 г., после дейността била замразена за известно време, но от декември м.г. работели активно.

"Имахме сериозни кандидати, но решихме, че с шоумени, любимци на народа е по-добре. Сигурен съм, че за нас ще говорят повече, отколкото за генералите. Основната идея е да си направим една гавра с цялата политическа система, за да видим докъде е стигнал българския народ. Според социологически проучвания над 55 % от хората са обезверени и не искат да гласуват, ако решат да накажат системата, защо не и да стигнем до балотаж", обясни стратегията Георгиев. До момента за регистрирането на кандидат-президентската двойка имали събрани над 2000 подписа, но се надявали да станат над 5000 до изтичане на срока за вписване.

"Две години бях на легло, почти бях умрял и докато бях 20 дни в кома ми се яви Господ. Каза ми:"На 6 ноември ти трябва да направиш голяма стъпка в живота си". Беше отдавна, още не знаех, че тогава ще са изборите", разказа Митьо Пищова.

Мотото му щяло да бъде: "Да победим за България, за сираците, за инвалидите и за старите хора по селата, дето ги убиват и им крадат добитъка".

"Аз съм подкупен човек, играя за хляб", призна чистосърдечно Пищова и обеща кампания с кебапчета, кюфтета, топъл хляб и хора по селата докато бабите и дядовците капнат от умора. "Имаме богати приятели, те ще дадат пари, а всички мои стари другари - Монтанската духова музика, Сашка Васева, Тони Дачева, Орхан Мурад и човекът на Радо - Сашо Роман, ще пеят за нас", зарече се кандидат-президентът. На промоцията той бе по анцунг, както Фидел Кастро давал интервюта. Не гръмна обещаното черешово топче. Разцепило се, докато го пробвали предишния ден.

Вицето Радо Шишарката приел да се впусне в политиката, за да бъде някак полезен на България и на хората. "Ролята на президента не позволява да се оправят нещата, министър-председателят е този, който решава, но е време за промяна, 30 години нищо не се случва. Е, направиха се пътищата, не казвам, че това не е важно, но скоро няма да има кой да пътува по магитралите", каза фолкпевецът. Според него най-подходяща да опише ситуацията в страната е песента му "Стягай куфарите, мамо, ще вървя в Германия".

"Дори и да бъдем избрани, няма какво да очакват хората от нас, защото е ясно, че от президента нищо не зависи. Ще правим шоу и ще се веселим", заявиха от колоритното дуо.

Председателят на Българско национално обединение пък каза, че всичко над 1% като резултат на изборите би било успех.